Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pepparnötter

Vote
(2)

Räcker till 60 st Receptet går även bra att halvera!

Räcker till...

60 st Receptet går även bra att halvera!

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk malda nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 12 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 700 g
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl skållad mandel
  • finrivet apelsinskal
  1. Blanda bikarbonat med hälften av mjölet. Koka upp vatten och socker.

  2. Ta av grytan från plattan. Tillsätt sirap, matfett, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet. Rör till en jämn smet. Rör därefter ner mjölblandningen samt apelsinskalet i pepparkaksdegen. Låt degen stå i kyl minst ett dygn.

  3. Värm ugnen till 225°C. Skålla och skala mandeln om den inte är färdigskållad.

  4. Rulla pepparkaksdegen till runda kulor. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt, platta till något och tryck fast en mandel på varje kula. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade. Förvara pepparnötterna i en tätslutande burk.