Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(44)

Perfekta maränger

Dessa maränger är precis som de köpta, i både konsistens och smak!

Stina

Vote
(44)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca. 40 st maränger

Räcker till...

ca. 40 st maränger

Ingredienser

Så gör du

Marängsmet
  • 3 st äggvitor
  • 3 dl florsocker
  1. Lägg äggvitorna i en rostfri bunke och vispa med elvisp till ett hårt skum. (Viktigt att ingen äggula kommer med för att den är fet och då kommer du inte att få ett vitt skum!)

  2. Tillsätt florsockret och vispa tills dess att du kan vända bunken upp och ner utan att skummet ramlar ut.

  3. Spritsa eller klicka ut skummet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda på 125 grader i ca. 40 minuter eller tills dess att marängerna är torra på undersidan. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara torrt, gärna i en kakburk.

    LYCKA TILL!