Perfekta maränger
Dessa maränger är precis som de köpta, i både konsistens och smak!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till ca. 40 st maränger
ca. 40 st maränger
Ingredienser
Så gör du
Marängsmet
- 3 st äggvitor
- 3 dl florsocker
Lägg äggvitorna i en rostfri bunke och vispa med elvisp till ett hårt skum. (Viktigt att ingen äggula kommer med för att den är fet och då kommer du inte att få ett vitt skum!)
Tillsätt florsockret och vispa tills dess att du kan vända bunken upp och ner utan att skummet ramlar ut.
Spritsa eller klicka ut skummet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda på 125 grader i ca. 40 minuter eller tills dess att marängerna är torra på undersidan. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara torrt, gärna i en kakburk.
LYCKA TILL!