Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Polkamaränger

Tips!

Blir mums att doppa botten i mörk choklad. Byt ut färg och arom mot tex. vaniljarom och smält choklad!

Här nedan finner ni vårt recept på polkamaränger:

 

Vote
(6)

Räcker till 20 små maränger, eller 10 stora.

Räcker till...

20 små maränger, eller 10 stora.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st äggvitor
  • 3,25 dl socker
Smaksättning
  • 1 krm Dr. Oetker pepparmintarom
  • några droppar Dr. Oetker röd hushållsfärg
  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Smält socker och äggvita i vattenbad*, blandningen skall bli 65 grader.

    *Med vattenbad menas att man hettar upp vatten i en kastrull, på den ställer man en rostfri bunke i vilken tillagningen sker. Bunken måste täcka kastrullen helt, för att inte ånga ska få kontakt med råvaran.

  3. Vispa hårt med elvisp, det skall bli en seg vit massa. Vänd ner pepparmintsarom och hushållsfärg så att det smeten blir marmorerad.

  4. Klicka eller spritsa ut toppar på bakplåtspapperstäckt plåt.

  5. Grädda på 130g i 40-60 minuter. De skall vara sega inuti och torra utanpå.