Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Pollycookies

Här kommer ett recept på riktiga godiskakor; Pollycookies! Det är smakrika chokladcookies som jag fyllt med pollygodis och rullat i socker. Fyllningen blir seg och härlig som marshmallows, prova!

Vote
(10)

Räcker till 35-37 st kakor

Räcker till...

35-37 st kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 120 g smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1 påse polly min favoritsmak blev den ljusa Pollyn, men prova dig fram vad du gillar bäst!
  1. Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft ).

  2. Blanda smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.

  3. Blanda ner äggen & sirapen i sockersmeten, blanda väl.

  4. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat & salt i en annan skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.

  5. Förbered och häll upp en skål med strösocker och förbered två ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

  6. Ta fram pollyn och platta ut bollen med ett tryck i mitten lägg dit en polly per och rulla ihop till en boll.

  7. Rulla bollarna i socker och lägg på en ugnsplåt- grädda i 6- 10 minuter (håll koll ) tills de har flytit ut lite och får lite sprickor i degen. Klart!