Punschbiskvier
Festlig och mäktig kaka som verkligen lyser upp på kakfatet
Räcker till 30 st
30 st
Ingredienser
Så gör du
Bottnar
- 200 gram mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 2 st äggvitor
Smörkräm
- 100 gram smör
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 st äggula
- 2 msk Punsch, alt Likör T.e.x. Baileys
Toppning
- 150 gram vit blockchoklad Alt. Lindt Vit Choklad
- burk Dr Oetker Nonpareille
- burk Dr. Oetker Golden perlini
1. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten ugnen i ca 10 minuter.
2. Ta loss kakorna från bakplåtspappret när de svalnat och lägg dem på bakgaller för att kallna.
3. Vispa samman mjukt smör, florsocker,ägggula och punsch alt. likören till en smörkräm.
4. Bred en klick av smörkrämmen på undersidan av kakorna och forma till en topp. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen stelnar.
5. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tekopp eller liten skål. Smält i mikron ca 1 1/2 - 2 minuter.
6. Doppa kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks över. Dekorera med Nonpareille och Golden Perlini efter behag. Låt stå svalt därefter.