Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(301)

Regnbågskakor

Recept på swirl cookies i regnbågsfärger. En kaka man blir riktigt glad av!

Vote
(301)

Räcker till 16 st kakor

Räcker till...

16 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

 • 200 g mjukt smör
 • 100 g socker
 • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker eller Taylor & Colledge Vanilla Paste
 • 325 g vetemjöl och lite extra till utbakning
 • Dr. Oetker Hushållsfärger Gul, röd, blå och grön
 • 1 st äggvita
 • Dr. Oetker Neon mix
 1. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Vispa smör och socker mjukt och smidigt och blanda i vaniljsocker eller vaniljpasta.

 2. Sikta ner vetemjölet och blanda väl med händerna tills du får en mjuk deg. Lägg degen på ett lätt mjölat underlag och knåda försiktigt så att allt är ordentligt blandat. Degen blir ganska fasti konsistensen.

 3. Dela degen i fyra delar. Blanda varje del med önskad mängd hushållsfärg, en röd, en grön, en gul och en blå. Knåda varje del väl så att färgen blir jämn. Det går åt en hel del färg men om degen blir klistrig är ett tips att mjöla händerna. 

 4. Strö lite mjöl över köksbänken och kavla ut varje degbit till en tunn rektangel, ca 20x24 cm. Pensla rektanglarna med lite vatten och lägg dem försiktigt ovanpå varandra. Tryck till lite lätt så att de fäster samman.

 5. Rulla försiktigt ihop degen som en rulltårta, starta på ena kortsidan. Eftersom degen är fast kan den spricka under rullningen men när den är färdigrullad kan du försiktigt rulla längden fram och tillbaka för att jämna ut ytan. Slå in rullen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylskåp.

 6. Sätt ugnen på 180 grader över- och undervärme (160 grader varmluft). Vispa äggvitan. Ta fram rullen och pensla med äggvita. Blanda de fyra färgerna i Neon mix i en skål och strö över hela rullen. 

 7. Dela rullen i 16 skivor, ca 1 cm tjocka och lägg dem på plåtarna. Grädda i ca 12-15 minuter tills de är lätt gyllene. Låt svalna på plåten i 5 minuter innan du lyfter över dem på ett galler där de kan svalna helt.