Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Rudolph Linzer Cookies

Rudolf med sin röda mule har stått modell för de här små bedårande julkakorna fyllda med härlig Biscoff spread. Har du inte tillgång till färdig Biscoff spread kan du göra egen, det finns många recept att tillgå om du googlar.

baka.se

Vote
(12)

Räcker till 6-8 st kakor

Räcker till...

6-8 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 225 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Biscoff spread till fyllning
  • florsocker till pudring
  • mjölkchoklad och kristyr till dekoration
  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, kanel och salt i en medelstor bunke. Ställ åt sidan.
  3. Vispa i en annan bunke socker och smör till en fluffig ljus kräm. Använd elvisp. Tillsätt vaniljextrakt och äggula och fortsätt vispa i ca 15 sekunder. Sänk elvispen till låg hastighet och häll långsamt ned mjölblandningen. Blanda tills degen precis går ihop, överarbeta inte.
  4. Dela degen i två halvor och forma varje halva som en rund platta. Klä in de båda deghalvorna i plastfolie och låt vila i kylskåp i en timme.
  5. När degen är kyld kavlar du ut den till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg tillbaka den utkavlade degen i kylen ytterligare 15 minuter innan det är dags att stansa kakorna (detta steg kan du hoppa över om du har bråttom).
  6. Det speciella med linzer cookies är att den övre delen har ett hål (som ett ballerinakex) där fyllningen lyser igenom. För att få till detta kan du använda speciella linzer cookie kakmått eller två separata mått (stort och litet) som exempelvis vårt runda kakmåttset. Tryck ut kakor med hjälp av kamått, hälften av kakorna ska ha ett litet runt hål i mitten.
  7. Grädda kakorna på plåtarna i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan fyllningen läggs på.
  8. När kakorna är helt svalna pudrar du de ihåliga kakorna med florsocker. På baksidan av de hela kakorna brer du ca 0,5 msk Biscoff kräm och lägger ihop halvorna.
  9. Använd smält choklad och kristyr för att måla Rudolfs horn, näsa och ögon.