Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Sebbekaka

Dessa härliga chokladkakor har fått namn efter min son, gör gärna dubbel sats, de har en strykande åtgång!

vinbaren

Vote
(20)

Räcker till 22 st

Räcker till...

22 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 /2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 250 gram grovhackad choklad, mörk eller ljus
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra två bakplåtspapper lätt och lägg på två plåtar.

  2. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.

  3. Vispa smör, råsocker och farinsocker fluffigt. Vispa i ägget.

  4. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Vänd ner chokladen med en gaffel. Rör tills allt är väl blandat.

  5. Fördela smeten i lagom stora klickar. De smälter ut, så lämna ca 5 cm mellan varje. Grädda i 5-7 minuter eller tills de är gyllenbruna.

  6. Lossa kakorna från plåten när de har svalnat lite och låt de kallna på galler.