Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(30)

Sega maränger

Extra gott om man ringlar lite smält mörk choklad över :-)

scarpan

Vote
(30)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1/4 tsk citron eller vitvinsvinäger
  • 200 gr mörk blockchoklad
  1. Sätt ugnen på 125 gr

  2. Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften (vitvinsvinägern), ett par minuter. Sen fortsätter man att vispa marängen över en kastrull med kokande vatten. Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, c.a 10 min.
    Ta skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat.

  3. Smält chokladen, häll i den och rör om lite ,
    men bara en gång så att inte marängen blir brun utan med strimmor.

  4. Klicka ut dem kladdigt på bakplåtspapper och grädda i c.a 45-60 min.