Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Skurna chocolate chip cookies

Strösselannat

Vote
(11)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 230 g rumstempererat smör
  • 1,8 dl farinsocker
  • 1,8 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl hackade nötter (kan uteslutas)
  • 5 dl blandade choklad chips
  1. Sätt ugnen på 150º

  2. Blanda vetemjöl, havregryn,bakpulver och salt i en bunke.

  3. I en köksmaskin med vinge kör ihop smör, farinsocker och socker tills det blivit krämigt.

  4. Kör i äggen och vaniljsockret.

  5. Blanda försiktigt i mjölblandningen och vänd ner (nötter) och choklad chips.

  6. Dela degen i två delar och rulla ut till lagom stora rullar.

  7. Täck med plastfolie eller bakplåtspapper och lägg i kylen tills de blivit fasta. Håller i kylen ca 1 vecka eller i frysen välförpackad i upp till 6 månader.

  8. Om du använder frusen deg låt den tina något innan du skär den i 1 cm tjocka skivor.

  9. Lägg på plåt med bakplåtspapper och baka i mitten ca 22-24 minuter.