Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Små spröda pepparkaksgrottor med lingonsylt
Dessa små och söta kakor är snarlika klassiska hallongrottor men med ”julig” smak av pepparkaka och lingon.
Räcker till ca 40-50 st små
Räcker till...
ca 40-50 st små
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 2 msk Dr. Oetker Pepparkakskrydda
- 250 g rumsvarmt smör
Fyllning:
- 0,5 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut cirka 50 småbrödformar på plåtar. Lägg alla torra ingredienserna i en matberedare/köksmaskin. Kör och blanda.
Tillsätt smöret i bitar och kör ihop till en deg. Alternativt kan du hacka och knåda samman degen med en kniv eller fingertopparna.
Rulla degen till längder och skär dem i 50 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i formarna. Jag gjorde så att jag tog och gjorde bollar direkt från bunken.
Gör en fördjupning mitt i varje kaka och fyll på med en liten klick sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter.