Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Småkakor med fudge-och toscatäcke

Mäktiga och knapriga små rutor

hon_duvetjag

Vote
(1)

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
Fudge
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • ½ dl socker
  • 1 dl malda nötter
  • 1 tsk vaniljsocker
Tosca
  • 100 g smöe
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl malda nötter
  • 1 dl hackade nötter
  • Smält smör och låt svalna. Rör i sockret och rör sedan ner resten.

    Tryck ut i en liten långpanna och förgrädda 10 min, 200 grader.

Tosca
  • Fudge:
    Koka upp grädden, låt chokladen smälta i. Tillsätt sirap, strö- och vaniljsocker och låt småkoka. Rör ner de malda nötterna efter 20 min. Låt det koka tills det tjocknar.

    Tosca:
    Smält smöret. Tillsätt socker och sirap. Låt småkoka och häll i nötterna. Låt det koka tills det tjocknar.

    Häll först fudgen och sedan toscasmeten på bottnen. Rör så att det marmoreras och täcker hela bottnen. Grädda färdigt i 10 min.

    Dela i rutor.