Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Småkakor med ingefära
Recept på enkla småkakor med bra ”bett” av ingefära.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 40-50 st
Räcker till...
40-50 st
Recepttyp
Småkakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 60 gram Dr. Oetker Kanderad ingefära Här kan man lägga till eller dra ifrån beroende på hur mycket ingefära ni vill det ska smaks
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 1-2 tsk mald ingefära Går att utesluta eller minska/öka, den kanderade ingefäran ger rätt bra bett som det är
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Vispa smör socker o sirap luftigt.
Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda väl, häll till sist i den kanderade ingefäran, blanda till en deg.
Knåda kort stund och rulla sedan små bollar och lägg med lite mellanrum på bakpappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-11 min i 175 graders varmluftsugn (+25 grader på vanlig ugn).
Låt svalna helt på plåten före du förvarar i lufttät burk.