Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Småkakor med ingefära

Recept på enkla småkakor med bra ”bett” av ingefära. 

piapiapia

Vote
(9)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 40-50 st

Räcker till...

40-50 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram smör
  • 60 gram Dr. Oetker Kanderad ingefära Här kan man lägga till eller dra ifrån beroende på hur mycket ingefära ni vill det ska smaks
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1-2 tsk mald ingefära Går att utesluta eller minska/öka, den kanderade ingefäran ger rätt bra bett som det är
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  1. Vispa smör socker o sirap luftigt.

  2. Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda väl, häll till sist i den kanderade ingefäran, blanda till en deg.

  3. Knåda kort stund och rulla sedan små bollar och lägg med lite mellanrum på bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 8-11 min i 175 graders varmluftsugn (+25 grader på vanlig ugn).

  5. Låt svalna helt på plåten före du förvarar i lufttät burk.