småkakor med pekan och smarties
Milk and cookies.... Doppa kakorna i mjölken och allt det härliga blandas...
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12 stycken ett cirka mått
12 stycken ett cirka mått
Ingredienser
Så gör du
- 0,5 dl pekannötter
- 50 gram smör rumstemperat
- 0,5 dl farinsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 3/4 dl blötläggningsvatten från dadlar om du har, ta annars vanligt vatten
- 0,5 tsk birkarbonat
- 7 st pekannötter
- 1 dl Smarties
Mixa pekan nötterna till ett fint mjöl i din matberedare. Ta bort dem och lägg i en skål. Lägg i smör och farinsocker i matberdaren och blanda ihop, fortsätt med de torra varorna inklusive pekanmjölet. Kör matberaden tills allt har blivit till en klump / boll. Ta ur degen och ställ svalt medan du förbereder fyllningen.
Grovhacka pekannötter och smarties, gärna på pulse i din matberadare.
"Massera" in nötterna och smarites i smeten och forma till en rulle. Skär rullen i cm stora skivor som du lägger på en plåt. Grädda 180 grader, cirka 10 minuter. De bränns lätt, så håll koll. Låt svalna något innan du njuter med ett glas kall mjölk