Småkakor på tre sätt
Med denna enkla grunddeg kan du göra tre sorters kakor. Fiffigt.
Ingredienser
Så gör du
Grunddeg
- 6 dl vetemjöl
- 250 g smör eller margarin
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2,5 dl socker
- 1 st ägg
Smaksättning Mandel-kanelkakor:
- 50 g Dr. Oetker hackad mandel
- 1 tsk kanel
- 25 g pärlsocker
Smaksättning Choco-Apelsinkakor:
- 50 g hackad choklad
- 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
- 0,5 st pressad apelsin
Smaksättning Spiralkakor:
- 25 g kakao
- 50 g hackad choklad
Börja med att göra grunddegen genom att sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät. Följ sedan instruktionerna för respektive kakvariant.
1. Mandel-Kanelkakor
Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda.
Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.
2. Choco-Apelsinkakor
Blanda grunddegen med ca 50 gram hackad choklad, 1/2 förpackning (50 gram) Dr. Oetker hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg.
Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.
3.Spiralkakor
Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och ca 50 gram hackad choklad och knåda till en slät deg.
Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta.
Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant.
Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor.
Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.