Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Småkakor på tre sätt

Med denna enkla grunddeg kan du göra tre sorters kakor. Fiffigt.

Vote
(6)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

Grunddeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2,5 dl socker
  • 1 st ägg
Smaksättning Mandel-kanelkakor:
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 1 tsk kanel
  • 25 g pärlsocker
Smaksättning Choco-Apelsinkakor:
  • 50 g hackad choklad
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 0,5 st pressad apelsin
Smaksättning Spiralkakor:
  • 25 g kakao
  • 50 g hackad choklad
  • Börja med att göra grunddegen genom att  sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät. Följ sedan instruktionerna för respektive kakvariant.

     


    1. Mandel-Kanelkakor

    Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda.

    Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker  och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

    Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.

     


    2. Choco-Apelsinkakor

    Blanda grunddegen med ca 50 gram hackad choklad, 1/2 förpackning (50 gram) Dr. Oetker hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg.

    Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

    Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.

     


    3.Spiralkakor

    Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och ca 50 gram hackad choklad och knåda till en slät deg.

    Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta.

    Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant.

    Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor.

    Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.