Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Smultronmacaroons

Somriga och fräscha macaroons med smak av smultron och citron.

Helena Ljunggren

Vote
(3)

Räcker till 12-14 st

Räcker till...

12-14 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 120 gram skållad, skalad och mald mandel
  • 170 gram florsocker
  • 90 gram äggvita
  • 2 msk strösocker
  • smultronarom
  • hushållsfärg
Ganache
  • 1 dl lemon curd
  • 3 msk grädde
  • 150 gram vit choklad
  • örja med att göra ganache så den hinner svalna. Mät upp lemon curd och grädde i en kastrull och låt det koka upp. Hacka chokladen och blanda i den varma lemon curden. Ställ i kylen och låt ganachen svalna helt.

    1. Skålla, skala och mal mandeln. Sikta över florsocker och blanda samman.

    2. Vispa äggvita till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Blanda i mandel/florsocker, arom och hushållsfärg.

    3. Spritsa ut rundlar, som en femkrona, och ställ in längst ner i ugnen på 125 grader i 20 minuter. Låt kakorna svalna.

    4. Spritsa på ganache på hälften av kakorna och lägg den andra hälften på.
    Förvara svalt.