Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Snickerdoodles

Snickerdoodles är småkakan med det roliga namnet som gjort sig omåttligt populär i USA, förmodligen tack vare att den är enkel att baka med smaker som de flesta uppskattar. En småkaka med kanel rätt och slätt. Det här receptet blir riktigt saftigt tack vare rivet äpple. En riktigt mysig kaka att fika på när äpplena är som godast. I receptet omnämns Apple pie spice - denna kryddmix blandar du enkelt själv enligt receptet nedan.

baka.se

Vote
(9)

Räcker till 10-12 st kakor

Räcker till...

10-12 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

Apple pie spice mix
  • 4 msk malen kanel
  • 1,5 tsk malen muskot
  • 0,5 tsk malen ingefära valfritt
  • 1,5 tsk malen kardemumma
Snickerdoodles
  • 200 g smör
  • 1 dl socker 100 g
  • 0,6 dl farinsocker 50 g
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 35 g rivet äpple
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk apple pie spice
  • 1 tsk cream of tartar (vinsten)
  • 3 msk malen kanel till rullning
  • 1 dl socker till rullning
Apple pie spice mix
  • Blanda alla kryddorna i en liten skål. Förvara i lufttät burk.
Snickerdoodles
  1. Sätt ugnen på 175 grader traditionell värme.
  2. Använd en stor skål eller bunke och vispa samman smör och socker med hjälp av en elvisp. Vispa på medel till hög hastighet i ca 2 minuter.
  3. Tllsätt ägget och blanda tills smeten är slät.
  4. Rör ned äggula och vaniljextrakt.
  5. Tillsätt mjöl, cream of tartar, bikarbonat, salt och apple pie kryddan och vispa på medel till låg hastighet tills du fått en deg.
  6. Addera rivet äpple och blanda färdigt med en slickepott.
  7. Blanda kanel och sockret för rullning i en liten skål för sig.
  8. Forma bollar av 1,5 msk kakdeg (enklast är att använda en glasskopa) och rulla kakbollarna i kanelsocker.
  9. Placera kakbollarna med mellanrum på en bakpappersklädd plåt.
  10. Grädda kakorna i 12-13 minuter.