Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(32)

Snickerssnittar

Knapriga snittkakor med smak av jordnötter och snickersgodis.

Nu är det fikapaus

Vote
(32)

Räcker till 30 st

Räcker till...

30 st

Ingredienser

Så gör du

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 50 g jordnötssmör
  • 90 g strösocker
  • 40 g ljus sirap
  • 135 g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • salt 1 nypa
  • 12 st små snickersgodisar
  1. Rör samman smör, jordnötssmör, strösocker och sirap i en bunke.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan bunke.
  3. Tillsätt mjölblandningen till smör-och sockersmeten och rör tills degen precis gått ihop.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla till två längder på en plåt och se till att det är stort mellanrum mellan varje längd. Om degen smular sig lite, försök att trycka ihop den lite samtidigt som du formar den till en längd. Platta till längderna något.
  5. Skär snickersgodisarna på längden och tryck ner de längs mitten på kakdegslängden med kola-och jordnötssidan uppåt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°c (över-och undervärme) i ca 12-14 min. De är färdiga när de flutit ut lite och blivit gyllenbruna.
  7. Låt kakorna vila 1 min och skär därefter upp längderna i snittar. Det kan hända att du behöver skära igenom snittarna igen när de svalnat helt ifall snickersgodisen flyter tillbaka.