Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Spök-Cake pops

Recept på hemgjort Halloween-godis, som kräver lite arbete, men är mödan värd när man både ser och smakar resultatet. Kommer göra succé på Halloween-festen! 

Vote
(10)

Räcker till ca 20 st cakepops

Räcker till...

ca 20 st cakepops

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 150 g cream cheese (philadelphiaost)
  • 200 g vit choklad
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • mörk choklad alt silverpärlor och lakritssnören till ögon och mun.
  • 20 st grillpinnar eller cakepopspinnar (finns i specialbutiker)
  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, mjöl och kakao och rör ned i äggsmeten. Tillsätt vaniljyoghurten och blanda allt.

  3. Klä en ugnsform, 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.

  4. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna helt.

  5. Mosa sönder kakan i en bunke och blanda ned philadelphiaosten. Forma till bollar och låt dem stå kallt i ca 30 minuter.

  6. Kavla ut sockermassan tunt och ta ut runda mått med ett glas, ca 12 cm i diameter.

  7. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.

  8. Tryck i en grillpinne i varje boll och doppa dem i den smäta chokladen. Drapera sockermassan över klubban och forma till ett spöke.

  9. Sätt pinnen i ett oasisblock eller liknande tills chokladen stelnat helt. Smält den mörka chokladen och rita dit ögon och mun med en liten tyll eller sked. Alternativt tryck dit strössel som ögon och lakritssnören som mun.