Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Spritsade påskkakor
Spritsade vaniljkakor som små påskharar. Baka de sötaste små kakorna till påsk och dekorera med sockerögon.
Räcker till ca 12 st kakor
Räcker till...
ca 12 st kakor
Ingredienser
Så gör du
- 250 g vetemjöl
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 200 g socker
- 225 g mjukt smör
- 50 g Dr. Oetker hackade mandlar
- 1 ägg stl M/L
- 1 fp Dr. Oetker Sugar Eyes
- Dr. Oetker Black Writing Icing till nosdekoration
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och socker. Blanda ner smöret i mjölet och rör ner ägget.
- Lägg degen i en spritspåse med stjärnformad tyll och spritsa ut ca 12 småkakor (ca 6-7 cm i diameter) på bakplåtspappret och spritsa ut 2 öron ca 5 cm långa på varje kaka.
- Ställ plåten med kakorna i kylskåp i minst 1 timme alternativ 15-20 minuter i frysen. Detta för att påskhararna inte ska flyta ut när de gräddas.
- Sätt ugen på 225 grader traditionell värme eller 210 grader varmluft. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7-8 minuter. Låt de svalna på plåten.
- Dekorera kakorna med Sugar eyes och svart kristyr som nos. Tips! Använd den svarta kristyren som lim till ögonen.