Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Spröda polkagriskäppar
Recept på en småkaka som trots sitt festliga utseende är enkel att baka. Här har vi ett klassisk mördegskaka med en julig twist.
Räcker till ca 18-20 st beroende på storlek
Räcker till...
ca 18-20 st beroende på storlek
Ingredienser
Så gör du
Kakor
- 150 g kylskåpskallt smör
- 1 st ägg
- 1 dl florsocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk Dr. Oetker röd gelfärg
Glasyr och dekoration
- 1 fp Dr. Oetker vit kristyr
- Dr. Oetker Pepparmintsarom
- Dr. Oetker Christmas Gingerbread Decoration
- Blanda ihop samtliga ingredienser förutom den röda färgen. En matberedare är perfekt för att snabbt få ihop degen utan att bearbeta den för mycket. En trägaffel eller rentvättade händer funkar annars alldeles utmärkt, men viktigt att inte arbeta degen mer än att den precis går ihop.
- När degen är klar så dela den i två bitar.
- Färga in den ena halvan med röd gelfärg.
- Rulla sedan fingertjocka längder utav båda deghalvorna.
- Tvinna ihop dem båda längderna till en enhet så att du får ett randigt polkamönster .
- Skär sedan bitar i ca 10-12 cm och forma som käppar.
- Lägg käpparna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda på 175°c i ca 12 min .
- Lägg på galler och låt svalna.
- Kläm ut kristyr i en skål och smaksätt med några droppar pepparmintsarom. Rör om och smaka av tills du får önskad mintsmak.
- Dekorera sedan kakorna med glasyr och strössel.