Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Spröda solroskakor

Milda http://www.milda.se

Vote

Räcker till 20 - 30 kakor

Räcker till...

20 - 30 kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g Milda i folie
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl nötkärnor, grovhackade
  • 1 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl grahamsmjöl, (90 g)
  • 2 dl vetemjöl, (120 g)
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör margarin och farinsocker poröst.

    2. Tillsätt de grovhackade nötterna och solroskärnorna. Rör om.

    3. Blanda bakpulver, grahamsmjöl och vetemjöl väl och tillsätt det. Arbeta samman till en deg.

    4. Tillsätt den hackade blockchokladen. Dela degen i 30 delar och forma till små bollar. Lägg dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna.

    5. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 minuter.