Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Strassburgare med choklad

Recept på spröda strassburgare med mjuk choklad som fyllning.

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 120 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 150-200 g smält mjölkchoklad
  • Blanda alla ingredienser till en deg.

    Rulla ut till en längd i lämplig storlek, ca 3-4 cm i diameter. Plasta och lägg  i kylen i ca 2 timmar. 

    Sätt ugnen på 175 grader. Kubba rullen i bitar (ca 0,5 cm breda) och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ca 10-13 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna. 

    Lägg på en klick smält choklad på undersidan av hälften av kakorna. Lägg på resterande hälften. Låt stelna.