Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(39)

Syltgrottor med hallon

Vote
(39)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 dl Kungsörnen extra Fint mjöl 240 g
  • 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
  • hallonsylt eller annan sylt
  1. Värm ugnen till 200˚C. Ställ småbrödsformar på en plåt.

  2. Rör smöret tillsammans med florsocker. Blanda i mjöl och vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Dela degen i bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i formarna och platta till dem lite. Gör en fördjupning med fingret och klicka i ca 1 tsk sylt i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på galler.