Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(39)

Syltgrottor med hallon

Vote
(39)

Räcker till 25 st

Räcker till...

25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 4 dl Kungsörnen extra Fint mjöl 240 g
  • 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
  • hallonsylt eller annan sylt
  1. Värm ugnen till 200˚C. Ställ småbrödsformar på en plåt.

  2. Rör smöret tillsammans med florsocker. Blanda i mjöl och vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Dela degen i bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i formarna och platta till dem lite. Gör en fördjupning med fingret och klicka i ca 1 tsk sylt i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem kallna på galler.