Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Syrendrömmar

Passa på att ta tillvara på säsongens syrener. Dessa syrendrömmar riktigt smälter i munnen...

baka.se

Vote

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Syrendrömmar
  • 50 g Smör Rumstempererat
  • 1,5 dl Syrensocker
  • 0,5 dl Matolja
  • 0,5 tsk Dr. Oetker hjorthornssalt
  • 0,5 tsk Dr. Oetkers vaniljsocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • Dr. Oetker gelfärg violet
Syrensocker
  • 3 dl Strösocker
  • 3 dl Syrenblommor
Syrendrömmar
  1. Blanda socker och smör tillsammans med oljan.
  2. Blanda hjorthornssalt, vaniljsocker och vetemjöl separat. Blanda sedan ner detta i smörblandningen. Om du vill kan du droppa in några droppar violet gelfärg, för att få en snygg effekt. Jag gjorde det på hälften av degen, och hälften lät jag vara i sin naturliga färg.
  3. Forma degen till små bollar och lägg på en tallrik. Ställ in dom i kylskåpet en stund, så att de inte är för mjuka när de ska gräddas.
  4. Lägg sedan ut bollarna med stora mellanrum på en bakplåtspappers kläd plåt.
  5. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.
Syrensocker
  1. Skölj blommorna och se till att de är ordentligt torra. Klipp av de små blommorna och blanda lika delar strösocker med lika delar syrenblommor (ex. 3 dl socker och 3 dl blommor)
  2. Bred ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Torka i ugnen på 50 grader i ca 15 minuter.
  4. Låt sockret svalna ordentligt. Antingen plocka du bort blommorna eller så kan blandningen mortlas så att blommorna blir mindre.