Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Syrendrömmar
Passa på att ta tillvara på säsongens syrener. Dessa syrendrömmar riktigt smälter i munnen...
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Ingredienser
Så gör du
Syrendrömmar
- 50 g Smör Rumstempererat
- 1,5 dl Syrensocker
- 0,5 dl Matolja
- 0,5 tsk Dr. Oetker hjorthornssalt
- 0,5 tsk Dr. Oetkers vaniljsocker
- 2 dl Vetemjöl
- Dr. Oetker gelfärg violet
Syrensocker
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Syrenblommor
Syrendrömmar
- Blanda socker och smör tillsammans med oljan.
- Blanda hjorthornssalt, vaniljsocker och vetemjöl separat. Blanda sedan ner detta i smörblandningen. Om du vill kan du droppa in några droppar violet gelfärg, för att få en snygg effekt. Jag gjorde det på hälften av degen, och hälften lät jag vara i sin naturliga färg.
- Forma degen till små bollar och lägg på en tallrik. Ställ in dom i kylskåpet en stund, så att de inte är för mjuka när de ska gräddas.
- Lägg sedan ut bollarna med stora mellanrum på en bakplåtspappers kläd plåt.
- Grädda i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter.
Syrensocker
- Skölj blommorna och se till att de är ordentligt torra. Klipp av de små blommorna och blanda lika delar strösocker med lika delar syrenblommor (ex. 3 dl socker och 3 dl blommor)
- Bred ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
- Torka i ugnen på 50 grader i ca 15 minuter.
- Låt sockret svalna ordentligt. Antingen plocka du bort blommorna eller så kan blandningen mortlas så att blommorna blir mindre.