Underbara Hallongrottor
Detta är underbart goda kakor som går att kombinera med minst lika goda Dumlegrottor.
Går utmärkt att frysa in och tinar snabbt igen.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 23 st Cirka
23 st Cirka
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram smör Helst rumstempererat
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver Går att ha lite, lite till om man vill att de skall växa mer
- 1 msk vaniljsocker
Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Blanda detta med sockret. Använd elvisp.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner detta (lite i taget) i smörsmeten.
När degen inte blandar sig mer och blir till mindre "bollar". Fortsätt att blanda med händerna tills degen blir jämn.
(Är degen för mjuk går det bra att låta denna vila i kylskåpet ca 10 min.)
Rulla mindre bollar. Platta ut dem något och lägg dem i aluminiumformar.
Tryck en stor fördjupning i varje kaka och fyll hålorna med hallonsylt.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter i 175 grader.