Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vaniljgrottor med smak av citron

Hallongrottor i all ära men de här vaniljgrottorna går inte av för hackor. Smaksatta med citron och fyllda med Dr. Oetkers bakstabila vaniljkräm - det kan nästan inte bli enklare.
Vote
(1)

Räcker till ca 24 st kakor

Räcker till...

ca 24 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 krm Dr. Oetker citronarom
  • 1 st citron finrivet zest
  • 1,5 dl florocker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl
Fyllning och dekoration
  • 0,5 fp Dr. Oetker bakstabil vaniljkräm
  • 2 dl mjölk
  • Dr. Oetker Nonpareille
  1. Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker, salt och vaniljsocker så att det blir poröst och luftigt.
  2. Tillsätt citronarom och citronzest.
  3. Sikta ner mjöl och bakpulver.
  4. Blanda ihop allt precis så att degen går ihop. Degen ska bearbetas så lite som möjigt för att få spröda kakor.
  5. Forma degen till bollar (ca 20 g) och lägg i små pappformar eller i en minimuffinsplåt.
  6. Blanda vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningen. Du behöver bara använda hälften av förpackningen till 2 dl mjölk.
  7. Gör ett hål i mitten av varje degboll och fyll med bakstabil vaniljkräm. Skaftet på en träslev är perfekt för att trycka ner för att få jämnstora hål.
  8. Grädda kakorna i 175°C i ca 20 minuter.
  9. Strö gärna lite Nonpareille över kakorna när de kommit ut ur ugnen.
  10. Kakorna är som allra godast nybakta men går också bra att frysa in.