Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljgrottor med smak av citron
Hallongrottor i all ära men de här vaniljgrottorna går inte av för hackor. Smaksatta med citron och fyllda med Dr. Oetkers bakstabila vaniljkräm - det kan nästan inte bli enklare.
Räcker till ca 24 st kakor
Räcker till...
ca 24 st kakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 krm Dr. Oetker citronarom
- 1 st citron finrivet zest
- 1,5 dl florocker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4,5 dl vetemjöl
Fyllning och dekoration
- 0,5 fp Dr. Oetker bakstabil vaniljkräm
- 2 dl mjölk
- Dr. Oetker Nonpareille
- Vispa ihop rumsvarmt smör med florsocker, salt och vaniljsocker så att det blir poröst och luftigt.
- Tillsätt citronarom och citronzest.
- Sikta ner mjöl och bakpulver.
- Blanda ihop allt precis så att degen går ihop. Degen ska bearbetas så lite som möjigt för att få spröda kakor.
- Forma degen till bollar (ca 20 g) och lägg i små pappformar eller i en minimuffinsplåt.
- Blanda vaniljkrämen enligt anvisningar på förpackningen. Du behöver bara använda hälften av förpackningen till 2 dl mjölk.
- Gör ett hål i mitten av varje degboll och fyll med bakstabil vaniljkräm. Skaftet på en träslev är perfekt för att trycka ner för att få jämnstora hål.
- Grädda kakorna i 175°C i ca 20 minuter.
- Strö gärna lite Nonpareille över kakorna när de kommit ut ur ugnen.
- Kakorna är som allra godast nybakta men går också bra att frysa in.