Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Wienerstänger

Detta är en oslagbar klassiker bland småkakor.

Goly

Vote
(14)

Räcker till 60 st

Räcker till...

60 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 gram smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk Hjorthornssalt
  • 4 msk röd fast sylt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Rör fett, socker tillsätt äggen ett i taget, tillsätt mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.

    Dela i 4 bitar, forma ca 40 cm långa längder, lägg på smord plåt. Gör en fördjupning i varje längd och fyll med sylt. Grädda i ugnen ca 15 min 175 grader

    Blanda samman glasyren, bred på de varma längderna. Skär på snedden i 2 cm breda bitar.