Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Wienerstänger
Detta är en oslagbar klassiker bland småkakor.
Räcker till 60 st
Räcker till...
60 st
Ingredienser
Så gör du
- 250 gram smör eller margarin
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1/2 tsk Hjorthornssalt
- 4 msk röd fast sylt
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
Rör fett, socker tillsätt äggen ett i taget, tillsätt mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela i 4 bitar, forma ca 40 cm långa längder, lägg på smord plåt. Gör en fördjupning i varje längd och fyll med sylt. Grädda i ugnen ca 15 min 175 grader
Blanda samman glasyren, bred på de varma längderna. Skär på snedden i 2 cm breda bitar.