Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mumsig äppelmos
Älskar äppelmos, perfekt när man har mycket äppel och de börjar bli gamla.
Supergott på morgongröten eller bara för sig själv.
Receptet är från min mormors hemkunskapsbok
Recepttyp
Sylta och Safta
Ingredienser
Så gör du
- 3 deciliter vatten
- 2 kilo äpplen
- 4-5 hekto socker (5-6dl till varje kilo fruktmassa
- 2 mililiter bensoesyra
Skölj och skala äpplena. Ta bort kärnhus och skär i klyftor. Koka upp vattnet och lägg i dem. Låter dem koka tills de blir mjuka. Rör då och då så moset ej bränner vid. Mosa fruktmassan. Väg och tillsätt socker efter mängd. Låt koka i 15min. Tillsät bensoesyra. Häll upp i rena burkar. Tillslut och ställ upp och ner tills de svalnat.