Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mumsig äppelmos

Älskar äppelmos, perfekt när man har mycket äppel och de börjar bli gamla.
Supergott på morgongröten eller bara för sig själv.

Receptet är från min mormors hemkunskapsbok

Marika

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 deciliter vatten
  • 2 kilo äpplen
  • 4-5 hekto socker (5-6dl till varje kilo fruktmassa
  • 2 mililiter bensoesyra
  • Skölj och skala äpplena. Ta bort kärnhus och skär i klyftor. Koka upp vattnet och lägg i dem. Låter dem koka tills de blir mjuka. Rör då och då så moset ej bränner vid. Mosa fruktmassan. Väg och tillsätt socker efter mängd. Låt koka i 15min. Tillsät bensoesyra. Häll upp i rena burkar. Tillslut och ställ upp och ner tills de svalnat.