Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Rabarber- & jordgubbssaft

Snabbt, lätt och väldigt somrigt!

Vote
(4)

Räcker till 2,5-3 liter

Räcker till...

2,5-3 liter

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 kg rabarber
  • 1 kg jordgubbar, det går bra med frysta
  • 1,5 l vatten
  • 1 st citron, saften
  • 7 dl strösocker
  • Skiva jordgubbarna, skär rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en stor kastrull. Häll i vattnet och koka 15 min. Sila sedan genom en silduk. Tillsätt citronsaften och sockret och koka i 5 min, ta bort skummet som bildas. Låt svalna lite innan du häller upp det på rena, gärna varma flaskor. För att sterilisera flaskor sköljer man dem först i vatten och lägger sedan in dem i ugnen på 100 grader i 5 min. 

    http://chokladsockerkaka.blogspot.com