Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Supergod marmlelad att ha på rostat bröd eller till ost!

Vote

Räcker till 2 burkar

Räcker till...

2 burkar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g rabarber
  • 2 msk rödvin
  • 2½ dl syltsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st lagerblad
  • Skiva rabarbern tunt och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. Tillsätt rödvin, syltsocker och lagerblad och koka upp och låt det sedan sjuda i ca. 10 minuter. Gör geléprov genom att hälla en sked marmelad på en tallrik som stått i frysen och drag en sked igenom. Om marmeladen inte rinner ihop är den klar! Annars kokar man en stund till. Häll sedan upp marmeladen i rena burkar och sätt på lock.