Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj
Supergod marmlelad att ha på rostat bröd eller till ost!
Räcker till 2 burkar
Räcker till...
2 burkar
Recepttyp
Sylta och Safta
Ingredienser
Så gör du
- 500 g rabarber
- 2 msk rödvin
- 2½ dl syltsocker
- 1 st vaniljstång
- 2 st lagerblad
Skiva rabarbern tunt och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. Tillsätt rödvin, syltsocker och lagerblad och koka upp och låt det sedan sjuda i ca. 10 minuter. Gör geléprov genom att hälla en sked marmelad på en tallrik som stått i frysen och drag en sked igenom. Om marmeladen inte rinner ihop är den klar! Annars kokar man en stund till. Häll sedan upp marmeladen i rena burkar och sätt på lock.