Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Supergod marmlelad att ha på rostat bröd eller till ost!

Vote
(10)

Räcker till 2 burkar

Räcker till...

2 burkar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g rabarber
  • 2 msk rödvin
  • 2½ dl syltsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st lagerblad
  • Skiva rabarbern tunt och lägg bitarna i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. Tillsätt rödvin, syltsocker och lagerblad och koka upp och låt det sedan sjuda i ca. 10 minuter. Gör geléprov genom att hälla en sked marmelad på en tallrik som stått i frysen och drag en sked igenom. Om marmeladen inte rinner ihop är den klar! Annars kokar man en stund till. Häll sedan upp marmeladen i rena burkar och sätt på lock.