Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Syrenglass

En frisk gräddig glass med smak av somrig syren.

baka.se

Vote
(1)

Räcker till 6 portions

Räcker till...

6 portions

Ingredienser

Så gör du

Syrenglass
  • 1 1/5 dl Lila syrenblommor
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Socker
  • 2 1/2 dl Mjölk
  • 2 dl Vispgrädde
  1. Skölj syrenklasarna och låt de torka. Plocka sedan bort de små blommorna från klasarna.
  2. Vispa ihop ägg, socker och mjölk i en kastrul. Tillsätt syrenblommorna.
  3. Låt det sjuda under omrörning tills det tjocknat.
  4. Plocka bort blommorna, antingen med hjälp av en sil eller en gaffel. Kan varafint att spara några.
  5. När glassen svalnat något är det dags att blanda ner den ovispade vispgrädden.
  6. Häll upp glassen i en burk med lock och ställ in i frysen i minst 4 timmar.