Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Syrenglass
En frisk gräddig glass med smak av somrig syren.
Räcker till 6 portions
Räcker till...
6 portions
Ingredienser
Så gör du
Syrenglass
- 1 1/5 dl Lila syrenblommor
- 2 st Ägg
- 1 dl Socker
- 2 1/2 dl Mjölk
- 2 dl Vispgrädde
- Skölj syrenklasarna och låt de torka. Plocka sedan bort de små blommorna från klasarna.
- Vispa ihop ägg, socker och mjölk i en kastrul. Tillsätt syrenblommorna.
- Låt det sjuda under omrörning tills det tjocknat.
- Plocka bort blommorna, antingen med hjälp av en sil eller en gaffel. Kan varafint att spara några.
- När glassen svalnat något är det dags att blanda ner den ovispade vispgrädden.
- Häll upp glassen i en burk med lock och ställ in i frysen i minst 4 timmar.