Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Syrensocker
Socker som har en doft och smak av blommande syren, kan det bli bättre!? Sockret används till bakning men kan även användas till svalkande sommardrinkar.
Ingredienser
Så gör du
Syrensocker
- 3 dl Strösocker
- 3 dl Syrenblommor
- Skölj blommorna och se till att de är ordentligt torra. Klipp av de små blommorna och blanda lika delar strösocker med lika delar syrenblommor (ex. 3 dl socker och 3 dl blommor).
- Bred ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna.
- Torka i ugnen på 50 grader i ca 15 minuter.
- Låt sockret svalna ordentligt. Antingen plocka du bort blommorna eller så kan blandningen mortlas så att blommorna blir mindre
- Förvara i burk med lock.