Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Ambrosiatårta

En jättegod variant av ambrosiakakan med vaniljfyllning i.

 

Här nedan finner du vårt recept på ambrosiatårta:

Vote
(2)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Fyllning och Garnering
  • 1 förpackning Dr. oetker Tårtmousse med vaniljsmak
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten eller nypressad apelsinsaft
  • 4 msk Dr. Oetker Apelsinskal
  1. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter eller använd en hjärtform.

  2. Blanda mjölsorterna och rör samman med smöret till en smidig massa. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Tillsätt äggvispet i smör- och mjölmassan. Tillsätt citronarom och blanda till en jämn smet.

  4. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Känn med sticka när kakan är klar. Låt kakan svalna innan den fylls och garneras.

  5. Vispa samman tårtmoussen med mjölken, helst med elvisp. Dela kakan i två delar och fyll den med moussen.

  6. Blanda apelsinsaft eller vatten med florsocker till en slät massa. Blir glasyren för tunn kan mer florsocker tillsättas, blir den för tjock kan några droppar vatten tillsättas. Skeda glasyren över tårtan och strö över apelsinskal. Låt stå kallt innan servering.