Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Äpple och valnötstårta med vaniljgrädde

Vote
(2)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
  • 0,5 tsk salt
  • 5 st äpplen skalade och delade i små bitar
  • 2,5 dl Dr. Oetker valnötskärnor hackade
Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker Golden perlini
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt.

  2. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och blanda sist ner vaniljarom, äpple och nötter.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kallna.

  4. Vispa grädde och vanilj och bred över kakan. Dekorera med Golden Perlini och äpple.