Barbie prinsesstårta
Barbie får en vacker prinsesstårteklänning!
Räcker till 1 st tårta
1 st tårta
Ingredienser
Så gör du
- 1 del ägg
- 1 del socker
- 1 del mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1-2 tsk bakpulver
Mät upp lika delar av ägg, socker och mjöl. Man utgår alltså ifrån äggen.
Tag fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett glas. Häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen är.
Gör likadant med mjölet i det tredje glaset.
Man kan byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl för att få den mer luftig.2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulverVispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir mycket pösigt, ca 10 min.
Vänd sedan ner mjölblandningen och bakpulvret.Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på nedersta steget i ugnen i 175 grader.
2 ägg- grädda ca 20 minuter
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuterGör gärna tårtbotten 2 dagar innan den ska ätas. Dag 1 gör du tårtbotten. Plastar sedan in den så den får ligga i kylen över natten. Dag 2 delar du tårtbotten. För att enkelt få en rund tårta kan du lägga plastfolie in en lagom stor skål och sedan varva tårtbottnar med de fyllningar du gillar. Låt stå i kylen en stund innan du sedan vänder upp och ner på skålen och drar bort plastfolien. Sedan spacklar du den med grädde eller smörkräm. Sedan kan du antingen klä in tårtan med tex marsipan eller sugarpaste. Det finns speciella barbietorsos att köpa som bara har en pinne som underkropp och som man då enkelt stoppar i tårtan och så har den runda tårtan blivit en barbieklännnig :) Sedan får den gärna stå ytterligare 1 dygn i kylen och "gotta" till sig.