Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Biskvitårta

Om man gillar biskvier men är för lat för att göra många små är det här receptet perfekt. 

hemmamamman

Vote
(1)

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 250 gram mandelmassa
  • 1 st ägg
Smörkräm
  • 200 gram smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggulor
  • 1,5 tsk kaffe
  • 2 msk kakao
Garnering
  • 200 gram mörk choklad
  • 1 msk smör
  1. Värm ugnen till 200 grader. Rita en cirkel, ca 25 cm i diameter på ett smörpapper. Riv mandelmassan och blanda den med ägget. Bred ut smeten i cirkeln. Grädda i 15 minuter och låt kallna.

  2. Kör alla ingredienserna till smörkrämen i en matberedare. Eller blanda ihop dom för hand. Bred ut krämen över den kalla botten. Låt stå kallt ett par timmar. 

  3. Smält chokladen och blanda i smöret. Bred ut över smörkrämen. Om man vill kan man piffa till kakan lite innan man ställer den att kallna. Jag använde strössel.