Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Blåbärsrulltårta

Recept på Blåbärsrulltårta. En alldeles underbar blåbärsfyllning gör denna rulltårta till något alldeles extra!

Vote
(3)

Räcker till Ca 10 bitar

Räcker till...

Ca 10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 150 g socker
  • 60 g vetemjöl
  • 60 g potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
  • 250 g frysta eller färska blåbär
  • 125 g farinsocker
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

    Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

    Fyllning

    Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll blåbär, farinsocker och ingefära i en kastrull, och låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner i blåbärspurén. Låt detta svalna lite. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner blåbärspurén i krämen. Bred blåbärsfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering. Skär upp i lagom bitar vid servering.