Blåbärsrulltårta
Recept på Blåbärsrulltårta. En alldeles underbar blåbärsfyllning gör denna rulltårta till något alldeles extra!
Räcker till Ca 10 bitar
Ca 10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 150 g socker
- 60 g vetemjöl
- 60 g potatismjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
- 250 g frysta eller färska blåbär
- 125 g farinsocker
- 1 tsk finriven ingefära
- 3 st Dr. Oetker gelatinblad
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
- ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.
Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Fyllning
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Häll blåbär, farinsocker och ingefära i en kastrull, och låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner i blåbärspurén. Låt detta svalna lite. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner blåbärspurén i krämen. Bred blåbärsfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering. Skär upp i lagom bitar vid servering.