Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Blåbärstårta med lemoncurd och choklad

En ljuvligt vacker och somrig tårta med bläbärsgrädde, citronkräm och vit choklad,

Joakim

Vote
(6)

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 125 g smör
  • 80 g vit choklad
  • 125 g vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Fyllning
  • 1/2 dl lemoncurd gärna hemgjord
  • 3/4 dl blåbärssylt med vanilj gärna hemgjord
Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 frp savardiokex
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter ca 24cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt svalna lite. Rör ner den hackade vita chokladen så att den smälter. Häll ner mjölken.

  3. Vispa ägg och socker poröst.  Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Rör försiktigt ner ägg och sockersmeten där i. Rör därfter i det smälta smöret och chokladen. Vispa inte utan vänd ner allt försiktigt. Häll ner i formen och grädda längst ner i ugnen ca 45min.

  4. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i två delar. Blanda lemoncurden med blåbärssylten och bred fyllningen mella tårtbottnarna.

  5. Mixa hälften av blåbären. Vispa grädden och vänd ner blåbärsmixen. Bred blåbärsgrädden på tårtan och runt om.  Dela kexen i lämplig höjd och sätt fast runt tårtan. Garnera med resterande blåbär.