Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Blommig pelargonkaka
Citrusdoftande och saftig kaka som fått smak av doftpelargon! En blivande klassiker på kafferepen.
Räcker till 8-10 bitar
Räcker till...
8-10 bitar
Recepttyp
Tårtrecept
Mjuka kakor
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 10 st blad från valfri doftpelargon
Glasyr
- 1 droppe röd karamellfärg
- 3 droppar ättika
- 5 st blad från valfri doftpelargoner
- 2 msk vatten
- 2,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att mixa pelargonbladen tillsammans med lite socker gärna med en stavmixer
Vispa sedan grädden hårt och vänd ner sockret. Blanda i äggen och vetemjölet och pelargonbladsmixen. Rör runt väl.
Vänd till slut försiktigt i vaniljsocker samt bakpulver. Häll ner smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna och gör iordning glasyren. Häll över glasyren och dekorera med pelargonblommor och pelargonblad. Servera till kaffe