Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(32)

Blommig pelargonkaka

Citrusdoftande och saftig kaka som fått smak av doftpelargon! En blivande klassiker på kafferepen.

Joakim

Vote
(32)

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 st blad från valfri doftpelargon
Glasyr
  • 1 droppe röd karamellfärg
  • 3 droppar ättika
  • 5 st blad från valfri doftpelargoner
  • 2 msk vatten
  • 2,5 dl florsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att mixa pelargonbladen tillsammans med lite socker gärna med en stavmixer

  2. Vispa sedan grädden hårt och vänd ner sockret. Blanda i äggen och vetemjölet och pelargonbladsmixen. Rör runt väl.

  3. Vänd till slut försiktigt i vaniljsocker samt bakpulver. Häll ner smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 min.

  4. Låt kakan svalna och gör iordning glasyren. Häll över glasyren och dekorera med pelargonblommor och pelargonblad. Servera till kaffe