Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Budapest med smak av blåbär och citron

Det här är en ljuvlig budapestlängd med smak av citron och blåbär! Den passar perfekt till sommarfikat eller varför inte självaste nationaldagen?

bakinspiration

Vote
(6)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggvitor
Botten:
  • 3 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk snabbmarsan
  • 2 msk kakao
  • 1 dl hasselnötter malda/mixade
Fyllning:
  • vispad grädde
  • lemon curd
  • blåbär
Dekorering:
  • florsocker
  • grädde
  • blåbär
  • smält choklad
  1. 1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum.
    2. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård maräng.
    3. Blanda övriga ingredienser i bottnen och vänd ned dem försiktigt i marängen.
    4. Spritsa ut smeten i långa rader på ett bakplåtspapper på en plåt. Jag använde en spritspåse utan tyll och klippte ett lite större hål bara.
    5. Grädda bottnen långt ned i ugnen i 175 grader i ca 15-18 min.
    6. Stjälp upp bottnen på ett nytt bakplåtspapper som du pudrat lite florsocker på. Dra loss det gamla pappret försiktigt (om det inte lossar så lätt kan man stänka lite kallt vatten på pappret så lossnar det bättre).
    7. Låt den precis kallna innan du fyller den.

  2. Blanda vispad grädde med valfri mängd lemon curd (egengjord eller köpt) och bred över bottnen. Strö några färska blåbär över och rulla sedan ihop till en rulle från långsida till långsida. Använd pappret som bottnen ligger på och rulla den mot dig så får du lättast en snygg rulle.

  3. Pudra lite florsocker över längden och smält sedan lite mörk choklad och ringla över. När chokladen stelnat kan du spritsa klickar med grädde som dekoration och strö över lite blåbär och förstås svenska flaggor om det är så att det är Sveriges nationaldag du skall fira!