Budapestlängd
En Budapestlängd kan man fylla med vad man vill. Den klassiska är det clementiner i, jag har hallon i min.
Räcker till 1 stycken tårta
1 stycken tårta
Ingredienser
Så gör du
- 6 stycken äggvitor
- 3 dl socker
- 4 msk marsanpulver
- 100 gram hasselnötter hackade
Fyllning
- 3 dl grädde
- 500 gram hallon
Dekoration
- choklad smält
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en styv marängsmet. Blanda i nötterna och marsanpulvret. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, eller tills marängen fått fin färg. Låt marängen svalna något på plåten. Stjälp sedan upp den och dra bort bakplåtspappret.
Vispa grädden lagom fluffig och låt mandarinerna rinna av väl. När marängen kallnat helt, bred ut grädden på den och fördela hallonen på grädden. Rulla ihop marängen och lägg den på ett serveringsfat med skarven neråt. Ringla över smält choklad.