Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Budapestrulle med lingon
Recept på budapestrulle med smak av syrliga lingon och söt kolasås som ger en härlig balans mellan sött och syrligt. En utsökt dessert som faller många i smaken och är den perfekta julkakan.
Räcker till 10-12 pcs
Räcker till...
10-12 pcs
Recepttyp
Tårtrecept
Rulltårta
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
Budapestrulle
- 6 st Äggvitor ca 2dl
- 3,5 dl Strösocker
- 1 krm Salt
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 0,5 tsk Pepparkakskryddor
- 100 g Dr. Oetker Hackade Hasselnötter
- 0,75 dl Majsstärkelse
Montering
- 5 dl Vispgrädde
- 1 fp Dr. Oetker Cream Fix
- Dr. Oetker Toffee glassås
- 1,5 dl Frysta lingon
Budapestrulle
- Sätt ugnen på 175°c och förbered en långpanna med bakplåtspapper.
- Mixa hasselnötterna till mjöl i en matberedare/mixer.
- Blanda ner övriga torrvaror så att allt blandas ihop.
- Vispa äggvitorna till vitt skum i en separat bunke, och häll sedan i socker i en stråle medans du fortsätter vispa.
- När du har en blank fast maräng vänder du ner hasselnötsmjölet och de andra torrvarorna i marängsmeten.
- Vänd runt med slickepott så att allt fördelas och häll sedan upp smeten i en spritspåse.
- Fördela smeten på den bakplåtspappersklädda plåten genom att spritsa långa "korvar" tätt ihop över plåten utmed långsidan.
- När plåten är täckt grädda i ca 20-25 min på 175°c .
- Ta ut plåten och låt svalna lite.
- Vid montering av rullen vänder du på hasselnötsmarängen och tar försiktigt av bakplåtspappret.
Montering
- Vispa ihop grädden med Cream Fix så att du får en stabil grädde.
- Fördela grädden över den upp och nervända hasselnötsmarängen, men spara gärna lite grädde som dekoration.
- Ringla ut toffesås på grädden och fördela lingon över.
- Rulla ihop försiktigt, dekorera med grädde, toffesås och lite lingon
- Mini-pepparkakor och lite lingonris blir fint som dekoration på rullen.