Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladkaka med frukt
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 8-10 bitar
Räcker till...
8-10 bitar
Recepttyp
Tårtrecept
Chokladtårta
Ingredienser
Så gör du
- 2½ dl Lindahls Yoghurt
- 3 ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 3/4 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- florsocker
- banan eller annan frukt
- riven choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Häll ner blandningen i äggsmeten tillsammans med
Lindahls yoghurt och rör ihop ordentligt.Häll sedan smeten i en smord och bröad form ,
gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
Låt kakan svalna.Pudra sedan över florsockret och riv choklad ovanpå. Lägg skivad banan
eller annan annan frukt efter smak ovanpå.