Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Chokladkaka med frukt

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(9)

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • florsocker
  • banan eller annan frukt
  • riven choklad
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

  3. Häll ner blandningen i äggsmeten tillsammans med
    Lindahls yoghurt och rör ihop ordentligt.

  4. Häll sedan smeten i en smord och bröad form ,
    gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
    Låt kakan svalna.

  5. Pudra sedan över florsockret och riv choklad ovanpå. Lägg skivad banan
    eller annan annan frukt efter smak ovanpå.