Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Chokladkaka med frukt

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(10)

Räcker till 8-10 bitar

Räcker till...

8-10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2½ dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • florsocker
  • banan eller annan frukt
  • riven choklad
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

  3. Häll ner blandningen i äggsmeten tillsammans med
    Lindahls yoghurt och rör ihop ordentligt.

  4. Häll sedan smeten i en smord och bröad form ,
    gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
    Låt kakan svalna.

  5. Pudra sedan över florsockret och riv choklad ovanpå. Lägg skivad banan
    eller annan annan frukt efter smak ovanpå.

Chokladdekorationer

Dr Oetker chokladdekoration, färggranna siffror
Dr Oetker dekorationspärlor, Rose & Gold