Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladkaka med kolasås och marsipantäcke

En elegant tårta som är riktigt mastig. 

Vote
(4)

Räcker till 1 st chokladtårta

Räcker till...

1 st chokladtårta

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 100 gram smält smör
  • 3 msk kakao
  • 75 gram smält choklad
  • 2,5 dl vetemjöl
Kolasås
  • 1 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 30 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Vispa ihop alla ingredienser till en smet. Häll i en smord form och grädda i ugnen i ca 20-25 min. Den ska va lite kladdig. Ta ut och låt svalna. 

Kolasås
  1. Koka grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka tills den tjocknat litegrann (tar ca 5-10 min). Ta bort från plattan och häll i övriga ingredienser. Låt svalna.

  2. Ta ca 100-200 gram marsipan och kavla ut rätt så tunt. Skär ut den rund efter formen på kakan. Gör ev en ros och blad. Vispa 2 dl grädde och häll i en sprits med en rund tyll. (jag hade en 8 men det går bra med större) Såhär ska tårtan läggas ihop: 6. Ev. kakao på 5. Spritsad grädde 4. Tunt lager grädde 3. Kavlad marsipan 2. Kolasås 1. Chokladbotten

    Lycka till!!!