Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Chokladlängd med tryffelglasyr

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 6-8 bitar

Räcker till...

6-8 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk smör
Dekoration
  • Dr. Oetker Golden perlini
  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.

  3. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

  4. Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös.

  5. Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden perlini. Tips: Servera med lättvispad grädde och färska hallon.