Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladlängd med tryffelglasyr
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 6-8 bitar
Räcker till...
6-8 bitar
Recepttyp
Tårtrecept
Chokladtårta
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Glasyr
- 100 g mörk choklad
- 2 msk vispgrädde
- 2 msk smör
Dekoration
- Dr. Oetker Golden perlini
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.
Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös.
Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden perlini. Tips: Servera med lättvispad grädde och färska hallon.