Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Chokladrulltårta med limesmörkräm

Vote
(10)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,75 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten
Smörkräm
  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 lime
  1. Sätt ugnen på 200°C. Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ner mjölet och kakaon tillsammans med vattnet.

  3. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter.

  4. Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt långpannan ligga kvar över kakan medan den kallnar så lossar papperet fint och kakan går lätt att rulla. Drag av pappret.

  5. Rör smör och florsocker poröst. Blanda även i finrivet skal och pressad saft från en tvättad lime. Bred smörkrämen över den kalla kakan och rulla ihop från långsidan.

  6. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den ligga kallt en stund innan den serveras i skivor.