Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladtårta

Milda http://www.milda.se

Vote
(4)

Räcker till 6 - 0 bitar

Räcker till...

6 - 0 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 150 g Milda mat och bakmargarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
Glasyr
  • 60 g mörk choklad
  • 75 g Milda mat och bakmargarin
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
Fyllning
  • 1,5 dl Milda Visp
  • 2 st bananer
Garnering
  • Chokladströssel
Servering
  • Milda Visp
  • 1. Sätt ugnen på 175°C. Rör ner kakao, socker och salt i mjölken och koka upp. Låt chokladmjölken svalna. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant.

    2. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst.

    3. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. Häll sedan i chokladmjölken under omrörning.

    4. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det försiktigt i smeten.

    5. Häll smeten i en bröad form och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna på galler.

    6. Dela kakan i två bottnar.

    7. Gör glasyren genom att bryta chokladen i bitar och smälta den på svag värme tillsammans med matfett och socker. Späd sedan med mjölken. Låt glasyren svalna något.

    8. Vispa Milda Visp till fast skum till fyllningen. Mosa bananerna och blanda ner dem. Bred bananvispen på ena halvan. Lägg ihop tårtan och garnera med chokladströssel. Låt tårtan stå svalt tills glasyren stelnat.

    9. Servera tårtan med Milda Visp