Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chokladtårta

en ljuvlig frestelse för chokladälskaren....

Vote
(5)

Räcker till ca 10-12 bitar

Räcker till...

ca 10-12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ev.1 tsk Dr. Oetker Romarom
Tryffelglasyr och dekoration
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • vita chokladflagor
  • Dr. Oetker kakaorosor
  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.

  2. Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist.

  3. Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. (ca 22 cm).

  4. Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

  5. Koka upp grädde och smör till glasyren.

  6. Ta kastrullen av plattan och tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.

  7. Ställ krämen i kylen och låt den halvstelna ca 10 minuter. Bred den över den avsvalnade tårtan.

  8. Kakan går utmärkt att göra en dag i förväg och förvaras i kyl tills den ska serveras. Dekorera tårtan innan den ska serveras och servera med lättvispad grädde.