Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladtårta
en ljuvlig frestelse för chokladälskaren....
Räcker till ca 10-12 bitar
Räcker till...
ca 10-12 bitar
Recepttyp
Tårtrecept
Chokladtårta
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- ev.1 tsk Dr. Oetker Romarom
Tryffelglasyr och dekoration
- 2 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 200 g mörk choklad
- vita chokladflagor
- Dr. Oetker kakaorosor
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
Blanda i övriga ingredienser, mjölet sist.
Häll smeten i en smord och bröad springform med löstagbar kant. (ca 22 cm).
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Koka upp grädde och smör till glasyren.
Ta kastrullen av plattan och tillsätt chokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.
Ställ krämen i kylen och låt den halvstelna ca 10 minuter. Bred den över den avsvalnade tårtan.
Kakan går utmärkt att göra en dag i förväg och förvaras i kyl tills den ska serveras. Dekorera tårtan innan den ska serveras och servera med lättvispad grädde.