Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Vote
(10)

Chokladtårta med daim

Ett recept på en chokladtårta för den som riktigt älskar choklad! Och vem gör inte det? Men smaker av choklad, kaffe och daim så är det inte många som kan motstå denna tårta som passar vid alla tillfällen. Tips! För att lätt kunna dela tårtbotten i jämna snygga delar, så är ett bra knep att lägga den i frysen och sen dela när den är halvtinad, detta knep funkar på alla sorters bottnar och även bra om du vill förbereda tårtbotten i god tid.

baka.se

Vote
(10)

Ingredienser

Så gör du

Chokladbotten
  • 2 st Ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 1 dl Olja
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1,5 dl Kakao
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1,5 dl Naturell grekisk yoghurt eller gräddfil
  • 1,5 dl Start kallt kaffe
Frosting
  • 350 g Rumsvarmt smör
  • 200 g Färskost
  • 4 dl Florsocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 3,5 msk Kakao
  • 2 st Dubbeldaim
Dekoration
  • Maränger
  • Ätliga blommor
Chokladbotten
  • Sätt ugnen på 175°c varmluft och förbered en form som är ca 18-19 cm/diameter. Vispa ihop ägg och socker luftigt och poröst. Vänd ner oljan, yoghurt och kaffet. Blanda ihop samtliga torrvaror och sikta ner i smeten, vänd runt allt så du får en slät smet utan klumpar. Häll i formen och grädda i ca 50 min. Kontrollera med teststicka att den är klar då alla ugnar varierar sig. Låt sedan svalna helt.
Frosting
  • Vispa det rumstempererade smöret riktigt poröst tillsammans med florsockret, dra gärna med slickepott utefter kanterna så att det inte fastnar några klumpar. Vispa ner färskost, salt, vaniljsocker och kakao. Tänk på att samtliga ingredienser skall hålla samma temperatur. När du har en slät frosting så tar du fram en bunke till. Fördela frostingen så att du har lika mycket I varje bunke. Hacka daimen och vänd ner i den ena bunken, detta blir fyllningen i tårtan, och den släta frostingen utan daim använder du till att täcka tårtan med.
Montering
  • Dela tårtbotten i tre delar . Fördela daimfyllningen på dom två mellanlagren . Täck sedan hela tårtan med den släta frostingen. Dekorera sedan med tex maränger och ätliga blommor.